Elektromos töltőállomás kamionoknak?

Mindig kössön kötelező biztosítást!

Az angol BP vállalat megnyitotta első töltőállomását az elektromos kamionok számára Németországban, Schwegenheim-ben (Rheinland-Pfalz) a nagy teherforgalmat bonyolító B9-es főút mellett. Miért volt erre szükség, ha minden kamiont lehet tölteni a személygépjárműveknek kialakított töltőponton is? Ez igaz, de egy teherautó ilyenkor 4-5 oszlopnyi helyet kénytelen elfoglalni, hiszen csak keresztbe tud beállni a töltéshez. Erre a helyzetre kínál megoldást a BP.

 

A kifejezetten a kamionok méretéhez igazított töltőpont két 300 kW-os CCS2 töltővel van felszerelve. Az átlagosnak mondható 45 perces pihenőidő alatt kb. 150-200 kilométer megtételére elegendő energia tölthető az ide érkező kamionok akkumulátoraiba, miközben a sofőr pihenhet vagy fel tud frissülni az állomás kiszolgáló egységében.

 

Várható, hogy a közeljövőben megawattos nagyságrendű töltési képességgel felszerelt töltőket is szolgálatba állítanak, hiszen az iparágnak ultragyors töltésre van szüksége a kamionok stratégiai úthálózataihoz közel, de oly módon, hogy ezzel ne korlátozzák a személyautók töltési lehetőségeit sem.

 

A BP a fejlesztések sikere érdekében stratégiai partnerséget kötött a Daimler Truck-kal. A Daimler, a Volvo és a Traton is bejelentette, hogy 2025-ig 1700 olyan töltőállomást építenek Európa-szerte, amelyek a nemzetközi árufuvarozásban résztvevő elektromos kamionokat és azok sofőrjeit fogják kiszolgálni.

 

Kösse meg nálunk gépjármű biztosítását! KGFB kalkulátorunk segítségével összehasonlíthatja a hazai biztosítók kötelező biztosítási ajánlatait és kényelmesen, online, percek alatt meg is kötheti az Önnek leginkább megfelelőt! Kattintson ide a kalkulációért vagy kérjen ajánlatot munkatársainktól.

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján