2023-ban folytatódik a modellinvázió a Toyotánál

Modellinvázió a Toyotánál 2023-ban

Jóllehet a legtöbb iparági szakértő 2023-ra különböző tényezők miatt (a gyártók tekintélyes részét az év első felében várhatóan továbbra is sújtó, a félvezető- és chiphiány okozta szállítási nehézségek, az árfolyamingadozás miatt nehezen tervezhető árak, a háborús infláció, stb.) a magyarországi újautó piac bizonyos mértékű csökkenését várja, a Toyota és Lexus jó eséllyel indul pozíciói megőrzéséért, amelyet fontos új modellek egész sora támogat.


Azon túl, hogy a sokak által slágermodellnek várt Corolla Cross és bZ4X modelleknek ez lesz az első teljes piaci éve, a Toyota bejelentett két további nagyon fontos újdonságot: 2023-ban érkezik az Európában kizárólag plug-in hibrid elektromos meghajtással kínált vadonatúj Prius, és a modell történetében először plug-in hibrid elektromos meghajtással is elérhető vadonatúj C-HR. A Toyota ezenfelül egy vadonatúj akkumulátoros elektromos kompakt crossover bemutatását is belengette a bZ Compact SUV Concept decemberi leleplezésével. Ha ez nem volna elég, a Toyota legfontosabb modellje, a Corolla is megújul az idén, és megkapja a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtását.


A Lexus legfontosabb magyarországi (és nem mellesleg világszinten is legnépszerűbb) modellje, az RX nagyméretű SUV ugyancsak vadonatúj generációval debütál, amely a modell történetében először plug-in hibrid elektromos és turbófeltöltéses hibrid elektromos meghajtással is elérhető lesz. Jövőre érkezik emellett az első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett Lexus, az RZ nagyméretű SUV is, és a márka ígérete szerint az év folyamán további újdonságokkal is érkezik majd a vezető környezetbarát luxusautógyártó.

 

(Forrás: toyotamayer.hu)

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján