5 + 1 tipp, amire szükséged lehet autós utazáskor!

Ne feledkezzen meg kötelező biztosításáról!

Idén ugyan nehezen indult a nyár, de ahogy haladunk előre az évszakban, egyre inkább számíthatunk forró napokra, hetekre, igazi nyári időre. Ez az időszak az utazásról és a kikapcsolódásról szól. Ha te is azok közé tartozol, akik inkább az autót választják, mintsem repülőre vagy vonatra üljenek, akkor fontos, hogy gondoskodj az autóddal kapcsolatban is néhány dologról, mielőtt hosszabb útra indulsz a nyári melegben, akár a családdal, akár barátokkal akár egyedül teszed azt.

 

Neked is a nyaralás előtti utolsó pillanatban jutnak eszedbe a legfontosabb teendők?

 

Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, melyekre célszerű gondot fordítani egy hosszabb autós utazás előtt.

 

1. Fontos, hogy időben intézkedjünk az autó teljes körű átvizsgáltatásáról. Ne akkor rohanjunk a szerelőhöz, mikor már megtörtént a baj, inkább gondoskodjunk a megelőzésről.

 

2. Tisztítsuk ki a klímát. A légkondicionáló tisztán tartása nemcsak azért szükséges, hogy kellemes idő legyen az autóban az utazás alatt, hanem azért is, mert az egészségünkre is káros lehet, ha nincs megfelelően tisztítva. Ma már kaphatók olyan légkondicionáló-tisztítók, melyek használata igen egyszerű, és semmilyen szaktudást nem igényel.

 

3. Hiába működik a klíma, ha a nyári forróságban a hosszú utazás során folyamatosan betűz az ablakokon a nap, ami az utasok, főleg gyerekek számára igen kellemetlen lehet. Az öntapadó árnyékoló hálók remek megoldást nyújtanak erre a problémára. Parkolás közben is megvédi az autót, kevésbé forrósodik fel a belső tér a nyári melegben.

 

4. Az autó felmelegedése ellen szuper kiegészítő a szélvédő-takaró is. Kevés bosszantóbb dolog van, mint a kinti hőségből beülni a még forróbb autóba. A klíma ugyan egy idő után lehűti a benti a levegőt, de hamarabb lesz az autó belsejében kellemes a hőmérséklet, ha szélvédő-takarót használunk.

 

5. A telefonunk utazásnál is jó szolgálatot tehet. Lemerülve viszont nem sok hasznát vesszük, ezért fontos, hogy az autónkban is legyen telefontöltő.

 

+1.   Nagyon kényelmetlen tud lenni, ha egy hosszú, ismeretlen úton folyamatosan használni kell a GPS-t vagy a telefont, de nincs az autóban telefontartó. Nagyban megkönnyítjük a dolgunkat, ha indulás előtt gondoskodunk a megfelelő telefontartóról.

 

Elektromos vagy hibrid hajtású gépjárművel indulsz útnak?

 

Tedd kellemesebbé az autós utazást, és légy a lehető legfelkészültebb! Oldalunkon ehhez kínálunk személyre szabható CASCO és kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat.

https://zoldkotelezo.hu/calculation/kotelezo-biztositas-online

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján