KGFB és CASCO hírek a zöldautósoknak!

Elektromos autóra kössön zöld kötelező biztosítást!

Arról már korábbi cikkeinkben  is szó esett, hogy 2021-ben egy év alatt több mint másfélszeresére nőtt hazánkban a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma. Rengeteg érv szól az elektromos autók vásárlása mellett, és a büszke zöldrendszámú autó tulajdonosok pontosan tisztában vannak ezzel. Fontos azonban, hogy a vásárlás során számoljunk a biztosítási díjjal is.

 

Óriási fejlődés, hogy a használtautó piacon már közel 5 éve jelen vannak az elektromos autók, ezáltal több ember számára lehet elérhető az elektromos autózás. A Jövő Mobilitása Szövetség előrejelzése alapján 2022 végére már több mint 30 ezer elektromos autó közlekedhet a magyar utakon. Ez a szám pedig várhatóan egyre növekedni fog az évek múltával.

 

Számunkra fontos, hogy minden Ügyfelünk tisztában legyen azzal, hogy a zöldrendszámos autó vásárlásakor a gépjármű biztosításainak díjai, a hagyományos járműveknél jellemzően jóval magasabbak lehetnek. Ez persze megtérülhet a jelenlegi parkolási kedvezmény és adókedvezmények mellett. A biztosítási díjak leginkább azért magasabbak, mert az elektromos meghajtású gépjárművek javítása is jóval költségesebb, mint a hagyományos társaiké. Hogy ezek a javítások ne okozzanak hirtelen nagy költséget a tulajdonosok számára, mindenképp javasoljuk a teljes körű CASCO megkötését, ami az állami támogatással vásárolt elektromos autók esetében egyúttal a sikeres pályázat feltétele is.

 

Hazánkban a gépjárműbiztosítást nyújtó 12 társaság többsége kínál KGFB, illetve CASCO biztosítást a hazai újautó kínálatban elérhető elektromos modellek legtöbbjére. Egyes biztosítók azonban nem adnak ajánlatot azokra a típusokra, amelyek hivatalos javítása Magyarországon nem megoldható. Ezzel az információval is számolni kell. Más társaságok bizonyos modellekre csak egyedi kockázatelbírálással, eseti döntés alapján vállalnak fedezetet. A biztosítótársaságok portfoliójában még csak pár százalékos az elektromos meghajtású gépjárművek aránya, így a jövőben a darabszám növekedésével talán csökkenhetnek a díjak is.

 

A CASCO-nál a mindenkori kockázati tényezők figyelembevételével történik a díjak megállapítása. A hajtóanyag és akár a modell is több dimenzióban megjelenik a díjszabásban, így a gépjármű kivitele, felszereltsége és a meghajtás típusa is befolyásolja a casco díját. Az elektromos autók árai és alkatrészei magasabbak a benzines vagy diesel gépjárművekénél, amit viszont is láthatunk a CASCO biztosítási díjakban.

 

Elektromos autó vásárlásakor célszerű olyan modellt választanunk, amelyre köthető CASCO biztosítás. Fontos, hogy alaposan átolvassuk a jármű kézikönyvét és betartsunk minden gyári előírást a jármű karbantartása és használata során is, hiszen ezek feltételei lehetnek a CASCO szolgáltatás nyújtásának.

 

Javasoljuk, hogy a szerződési feltételeket a szokásosnál gondosabban tanulmányozzák át, hogy a szerződéskötés előtt minden speciális szabályozás világos legyen, ilyen például a töltésre vonatkozó korlátozás, ami kifejezetten az elektromos járművekre vonatkozik. Érdemes alaposan átvizsgálni, hogy a biztosító feltételei milyen kártérítést biztosítanak, valóban kiterjed-e a biztosítás minden alkatrészre, tartozékra, biztosítási eseményre - például töltés közbeni töltőkábel-lopásra.

 

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy szerződéskötés tekintetében nincs különbség az elektromos és a hagyományos gépkocsik között. Ugyanakkor javasoljuk, hogy érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál, hogy van-e bármilyen egyedi konstrukció az adott típusra, ami esetleg online még nem elérhető!

 

Ha pedig bármilyen kérdése vagy kérése felmerül, az Eurorisk csapata Önért van, így keressen minket a legnagyobb bizalommal! 

Kötelező biztosítás online, egyszerűen, gyorsan | zoldkotelezo.hu

Kötelező biztosítás ONLINE, egyszerűen, gyorsan! 

A hibrid és elektromos gépjárművek kötelező felelősségbiztosítási portálja!

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján