Toyota hibrid modellek biztosítási adatai

Kössön hibrid autójára kötelező biztosítást!

Társaságunk jelentős számú, 11.335 darab Toyota hibrid gépkocsi kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezeli a járműflották biztosításai nélkül. Ezeknek a szerződéseknek a jellemző adatait vizsgáltuk meg a tavalyi évre vonatkozóan és ezúton szeretnénk megosztani Önökkel.

 

A Toyota hibrid modelljeinek átlagos éves kötelező felelősségbiztosításának díja 2022-ben 57.842 Ft volt. Aki ismeri a biztosítótársaságok díjszabási gyakorlatát, az tisztában van vele, hogy a járműbiztosítások díja a budapesti járműtulajdonosok számára általában magasabb, mint vidéken. Az általunk kezelt szerződések díjai sem mutatnak mást: a hibrid Toyoták KGFB díja vidéken 51.537 Ft, Budapesten pedig 70.038 Ft volt átlagosan. Az általánosnak mondható negyedéves díjfizetés mellett ez vidéken 12.884 Ft Budapesten 17.509 Ft díjat jelent negyedévente. Az általunk biztosított hibrid Toyoták átlagosan 3 évesek, tulajdonosaik átlagéletkora pedig 54 év, ezekben a mutatókban a vidéki és budapesti ügyfelek között nincs jelentős eltérés.

 

Az átlagok nagyon fontos mutatók, de sokszor érdekesek a szélső értékek is, lássunk tehát néhány ilyet.

A legidősebb hibrid Toyotákat az a 4 darab 2005-ös évjáratú Prius képviseli, amelyek közül kettő Budapesten, kettő pedig vidéken található. Kötelezőjük éves díja jelentős különbséget mutat, 19.080 Ft-tól 113.028 Ft-ig alakul – ebben nyilván az aktuális bonus-fokozatnak is szerepe van.

A legfiatalabbak a 2022-es járművek, ezekből 2.401 autó kötelező biztosítási szerződését kezeljük, az átlagdíjuk 53.019 Ft évente. A legalacsonyabb éves díj egy Yaris hibridé: 13.148 Ft. Ügyfelünk 40 éves, és vidéken él. A legmagasabb díjat egy Highlander-nél találtuk, az ügyfelünk szintén vidéki, 47 éves, a biztosítás díja 430.264 Ft a Generali-nál. Nálunk az övé az abszolút legmagasabb kötelező díj is a hibrid Toyoták között.

Az abszolút legalacsonyabb éves díj egy 2018-as évjáratú C-HR hibridé, az ügyfél meglepetésünkre budapesti, 35 éves és egy évre mindössze 12.525 Ft-ot kell fizetnie szintén a Generali biztosítónak.

Ügyfeleink 87%-a három nagy biztosító, az Aegon az Allianz és a Generali termékeinek egyikét választja. Érdemes azonban megvizsgálni a konkurenseket is, a nagyobbak közül a Groupama, a kisebb biztosítók közül a Genertel és a Signal kínálhat kedvező díjakat.

 

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fenti adatok csak átlagok, vagy éppen szélső értékek. Mind a kötelező, mind pedig a casco díja nagyon sok egyéni tényezőn múlik, amelyek ráadásul időnként változhatnak is. Ezért célszerű biztosításainkat évente felülvizsgálni, azaz a biztosítónk által ajánlott, a következő biztosítási évre vonatkozó díjunkat összehasonlítani más társaságok által ajánlott díjakkal. A díjszámítás során célszerű a megadott adatok pontosságára és a kiválasztott paraméterek helyességére kiemelten odafigyelni, csak így kaphatunk valós díjakat.

Köszönjük figyelmüket, hamarosan a hibrid Toyoták casco szerződéseit elemezzük.

 

Ön is elektromos vagy hibrid hajtású gépjárművel közlekedik? Kattintson ide, és kalkuláljon a hazai biztosítók legjobb KGFB ajánlatai közül, vagy kérjen ajánlatot CASCO biztosításra munkatársainktól:

Kötelező biztosítás kalkulátor elektromos és hibrid autók számára

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján