BYD – Magyarországra érkezik a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója

Mindig köss kötelező biztosítást!

2024. február 16., péntek

 

A BYD kínai márka Szegeden építi fel első európai elektromosautó-gyártó üzemét. A beruházás a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb fejlesztése, várhatóan több ezer munkahelyet teremt, és a tervek szerint a gyár évi 200 ezer autó termelésére lesz képes.

 

Az 1995-ben alapított BYD, vagyis a Build Your Dreams technológiai vállalat számos területen tevékenykedik, beleértve az elektromosjármű-gyártást, az energiatároló rendszereket, a napenergia-termelést, az informatikát és az okosváros-megoldásokat. Környezetbarát járműveik és energiatároló megoldásaik révén a fenntarthatóság és az ökotudatosság iránti elkötelezettségüket hangsúlyozzák.

 

A kínai cég egyik fő célja, hogy felgyorsítsa az elektromos személygépjárművek európai piacra jutásának ütemét, tovább mélyítse globalizációs stratégiáját, és aktívan támogassa a globális környezet zöld átalakulását.

 

A BYD alapítója és vezetője, Wang Chuanfu kémia szakon diplomázott és kezdetben kutatóként dolgozott. A szakmai ranglétra minden fokát megmászta, személyes elkötelezettsége a fenntarthatóság és a zöld technológiák iránt jelentős mértékben hozzájárult a BYD sikereihez. Jelenleg Elon Musk egyik legnagyobb vetélytársaként tartják számon.

 

Az elektromos autóknak számos előnye van, mint például az alacsonyabb üzemeltetési költségek és a halk működés. Könnyen tölthetők otthon vagy töltőállomásokon, egy töltéssel általában 200-500 km-t tudnak megtenni, azonban ez függ az autó típusától, valamint az akkumulátor állapotától. Az elektromos autók a környezetbarát alternatívát jelentik a hagyományos belső égésű motorral működő autókkal szemben, hiszen nem bocsátanak ki káros anyagokat (például szén-dioxidot és nitrogén-oxidokat). Ezáltal csökkentik a légszennyezést és hozzájárulnak a globális klímaváltozás elleni küzdelemhez.

 

A BYD által gyártott modellek közül hazánkban is kapható többek között a tisztán elektromos meghajtású Dolphin – melynek ülései vegán bőr borítást kaptak –, valamint a sportos és stílusos Seal, mely multimédiás érintőképernyővel, panoráma napfénytetővel, csúcstechnológiás hangszóróval is rendelkezik.

 

Te is elektromos gépjárművel közlekedsz? Kattints ide és kalkulálj a hazai biztosítók legjobb KGFB ajánlataiból, vagy kérj ajánlatot CASCO biztosításra munkatársainktól:

https://zoldkotelezo.hu/calculation/kotelezo-biztositas-online

 

 

Kötelező biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ajánlatait, és kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt.

Kötelező biztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Adja meg gépjárműve, a szerződő és a biztosítási előzményeinek adatait
Díjkalkulátorunk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot
A kiválasztott biztosítási ajánlat elfogadását követően szerződését kényelmesen online megkötheti
A szerződéskötéstől számított 60 napon belül a kiválasztott fizetési mód és gyakoriság alapján